Σελίδες

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεσσαπίων

Γεώργιος Πρατζίκος
Εχθές, Τρίτη 21 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30, πραγματοποιήθηκε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της τωρινής Δημοτικής Αρχής, αφού από την 1/1/2011 αναλαμβάνει η νέα Δημοτική Αρχή.
 Από το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να σημειωθεί ότι απουσίαζε ο Δήμαρχος Μεσσαπίων κος Αντώνης Μπαζώτης. Πριν αρχίσουν να συζητιούνται τα θέματα ημερισίας διάταξης το λόγο έλαβε ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης κος Ιωάννης Ρουμπής και αφού έκανε μια αναφορά στη θητεία του ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Μεσσαπίων ευχήθηκε καλές γιορτές και καλή χρονιά σε όλους και καλή πορεία στους νεοεκλεγέντες.
Κατόπιν άρχισε η συζήτηση των θεμάτων ημερισίας διάταξης: Τα δύο πρώτα θέματα αναφέρονταν στην "περί έγκρισης του 3ου και 4ου ΑΠΕ (αντίστοιχα) του έργου Βελτίωση-εκσυγχρονισμός αρδευτικών δικτύων Δ.Δ. Ψαχνών, Πολιτικών, Καμαρίτσας, Καστέλλας και Τριάδας". Τα θέματα δεν ψήφισαν οι κ.κ. Λαφαζάνης, Μυλωνάς, Μαυρογέννης, Μπισμπικόπουλος Ραπτάκης και Τσατσαρώνης διότι όπως σημείωσαν υπάρχουν ατέλειες στο έργο στην περιοχή Βρυσάκια αλλά υπάρχουν  και πολλές ελλείψεις. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κος Ραπτάκης, "όταν στην περιοχή ξέσπασε φωτιά, οι εθελοντές δασοπυροσβέστες προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά αλλά κάηκε ένας ελαιώνας, διότι δεν μπορούσε να υπάρχει πρόσβαση λόγω ατελειών του έργου.
Το τρίτο θέμα που συζητήθηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα ήταν η έγκριση 2ου ΑΠΕ και 2ου ΠΚΝΤΜΕ και παράταση προθεσμίας του έργου Διαμόφωση σχολικών κτιρίων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Μεσσαπίων".
Το τέταρτο θέμα το οποίο υπερψηφίστηκε με 14 ναι και 2 όχι είχε να κάνει με την "περί παράτασης προθεσμίας του έργου Διαμόρφωση υφιστάμενου γηπέδου και κατασκευή βοηθητικού στο Τ.Δ. Τριάδας του Δήμου Μεσσαπίων".
Το πέμπτο θέμα είχε να κάνει με την "περί έγκρισης πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου Κατασκευή δρόμου Τ.Δ. Κυπαρίσσι- Πεθαμένος, δήμου Μεσσαπίων". Για το θέμα αυτό πρώτος το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Κυπαρισσίου καταψήφισε το έργο διότι υπάρχουν κακοτεχνίες. Δηλαδή υπάρχει ακόμη η λακκούδα στο σημείο εκείνο όπου υπήρχε και προηγουμένως. Ο κος Λαφαζάνης σε αυτό το θέμα ανέφερε ότι θα έπρεπε πρώτα να πέσει πέτρα, μετά χαλίκι και να πατηθεί και στο τέλος να πέσει η άσφαλτο. Αυτό βέβαια δεν έγινε με αποτέλεσμα στο συγκεκριμένο σημείο να αραμένει η λακκούδα. Επίσης την επικινδυνότητα του σημείου αυτού τόνισαν και ο κος Ρουμπής, και ο κος Τσατσαρώνης, και ο κος Μπισμπικόπουλος και οκος Ραπτάκης. Ο κος Ραπτάκης ανέφερε επίσης ότισε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχε ψηφιστεί το θέμα με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί μεγάλη σημασία και σε αυτό το κομμάτι όπου είναι υψίστης επικινδυνότητας.Το θέμα αυτό καταψηφίστηκε με 13 ναι και 3 όχι.
Τα θέματα έκτο και όγδοο που συζητήθηκαν μαζί είχαν να κάνουν με την "Περί έγκρισης του 1ου ΑΠΕ του έργου Αποπεράτωσηνέου νεκροταφίου Τ.Δ. Μακρυκάπας" και με την "Περί έγκρισης του 1ου ΑΠΕ του έργου "κατασκευή τσιμεντοστρώσεων στο νεκροταφείο Τ.Δ. Μακρυκάπας" αντίστοιχα. Τα θέματα αυτά υπερψηφίστηκαν με 13 ναι και 3 όχι. Ο κος Λαφαάνης πέρνοντας το λόγο ανέφερε ότι τα θέματα αυτά δεν μπορούν να περάσουν γιατί γίνεται κατάτμιση του έργου. Αφού σύμφωνα με τον ίδιο καιτα δύο θέματα μιλούν για το ίδιο έργο. Αλλά όπως αναφέρθηκε από τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και από την κα Μπονάνου δεν πρόκειται για το ίδιο έργο. Ο κος Ρουμπής ανέφερε ότι το έργο αυτό έχει αρχίσει από το 1999 και έντεκα χρόνια μετά βρίσκεται στο τέλος του και πρόκειται για ένα πολύ ωραίο έργο. Επίσης ο κος Ρουμπής ανέφερε ότι στο νεκροταφείο της Άτταλης υπάρχουν κάτω από τα μνήματα πηγές με αποτέλεσμα τα πτώματα να αναποδογυρίζονται. Έτσι δημιουργήθηκαν τάφροι ώστε τα νερά να μην περνούν από τα μνήματα.
Το έβδομο θέμα το οποίο σχετίζεται με την "περί περάτωσης προθεσμίας του έργου διαμόρφωση ιδιοκτησίας Τ.Δ. Καστέλλας Δήμου Μεσσαπίων" ψηφίστηκε με 9 ναι και 7 όχι.
Το έννατο θέμα που είναι η"περί έγκρισης υδοργεολογικής μελέτης με τίτλο Ύδρευση Μεσσαπίων " πρόκειται για την πρώτη από μια σιρά μελετών όπου θα συνθέτουν μία πρόταση που θα κατατεθεί στο ΕΣΠΑ. Αυτή η μελέτη μιλάει για την διάνοιξη τεσσάρων νέων γεωτρήσεων στην περιοχή της Τριάδας, για την κατασκευή νέας δεξαμενής ND1, για την κατασκευή αγωγού 2.290 μέτρων που θα ενώνει τις γεωτρήσεις μ τη νέα δεξαμενή και έναν νέο αγωγό που θα ενώνει τη νέα δεξαμενή με την υπάρχουσα. Η μελέτη αυτή υπερψηφίστηκε με 14 ναι και 2 όχι. Ο κος Λαφαζάνης παρόλο που ψ΄φισε υπέρ της μελέτης, αναφέρθηκε στον αγωγό που υπάρχει τώρα και είπε ότι αυτός ο αγωγός είναι 125 και φέρνει 41 κυβικά νερό επειδή είναι μικρός. Ο κος Ρουμπής αναρωτήθηκε πως μπορεί να γίνεται κάτι τέτοιο αφού τον Σεπτέμβριο ο ίδιος αγωγός ικανοποιούσε τις ανάγκες των κατοίκων και τώρα που αυξήθηκε η στάθμη να μην μπορεί να συμβεί το ίδιο.
Τα θέματα 10 και 11 ψηφίστηκαν ομόφωνα τα οποία μιλούσαν για "περί έγκρισης πρόσληψης έξι εργατών καθαριότητας, δύο οδηγών απορριματοφόρων και δύο χειριστών μηχανημάτων με οχτάωρη σύμβαση" και "περί ψήφισης πίστωσης για την ορκομωσία της νέαςΔημοτικής αρχής" αντίστοιχα.
Το δωδέκατο θέμα που μιλούσε για την "διαμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2010 ψηφίστηκε με 14 ναι και 1 όχι. 


ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΑΠΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου