Σελίδες

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

 
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διρφύων - Μεσσαπίων την Τρίτη 21/6/2011 η πλειοψηφία επιδίωξε να προχωρήσει στην απόλυση 21 εργαζομένων που εργάζονται στην Ύδρευση - Αποχέτευση και στον Πολιτισμό, αξιοποιώντας τους νόμους που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ διαδοχικά. Η ίδια η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου στηρίζουν και στήριξαν αυτές τις πολιτικές όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα.

Στη συγκεκριμένη πρόταση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου που θέλει να πετάξει στο δρόμο 21 εργαζόμενους, ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός είχε και ενεργό ρόλο με τους πρώην και νυν συνδικαλιστές - δημοτικούς συμβούλους που ψηφίσαν υπέρ των απολύσεων. Μεταξύ αυτών: Ο Πολυζώης Κώστας Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στα μεταλλεία της Εύβοιας (ΠΑΣΚΕ). Μπορεί ο καθένας να φανταστεί πως αυτός ο συνδικαλιστής θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη δουλειά των εργατών της ΛΑΡΚΟ, εν μέσω μάλιστα της διαδικασίας πώλησής της από την κυβέρνηση… Άλλοι πρώην ‘’αστέρες’’ του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που ψήφισαν υπέρ των απολύσεων: Ο Μάλλιαρης Θανάσης πρώην μέλος του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων νομαρχίας Εύβοιας (ΠΑΣΚΕ), ο Κοντάκης Νίκος πρώην πρόεδρος του Σωματείου της Πειραϊκής Πατραϊκής (ΠΑΣΚΕ).
Οι εργαζόμενοι στην Ύδρευση – Αποχέτευση και Πολιτισμό μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους με δυναμική παρέμβαση διέκοψαν τη συνεδρίαση και δεν πάρθηκε απόφαση. Προχώρησαν σε νέα κατάληψη του Δημαρχείου απαιτώντας να μη χάσει κανείς τη δουλειά του.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Το συγκεκριμένο γεγονός αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι όλο το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ, τα κόμματά τους, οι εκλεγμένοι τους στα Δημοτικά Συμβούλια και οι συνδικαλιστές τους, έχουν πάρει εργολαβία το προχώρημα της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης –κεφαλαίου - ΕΕ – Τρόϊκας. Χρειάζεται άμεση απεμπλοκή κάθε εργαζόμενου από αυτές τις δυνάμεις. Κανένας εργατοϋπάλληλος δεν έχει δουλειά με αυτούς. Είναι εχθροί των δικαιωμάτων μας.
Μόνη ελπίδα των εργαζομένων είναι η ένταση της ταξικής πάλης, η συστράτευση με το ΠΑΜΕ. Μόνο έτσι μπορούν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις και για την ανατροπή των αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων, αλλά να δημιουργήσουν και τις προϋποθέσεις για την ανατροπή του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που βάζει ταφόπλακα σε εμάς και το μέλλον των παιδιών μας.
Το ΠΑΜΕ συμπαραστέκεται με όλες του τις δυνάμεις στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων και απαιτούμε:
Καμία απόλυση – Μόνιμη πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους!
Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα!

Το πρόβλημα των εργαζομένων του Δήμου δεν είναι μόνο δικό τους, είναι όλου του λαού της περιοχής και πρέπει να εκφραστεί έμπρακτη συμπαράσταση. Για αυτό το λόγο καλούμε όλους και όλες σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους του Δήμου την
Κυριακή 26 Ιούνη και ώρα 8:30μμ στην πλατεία των Ψαχνών.

Η επόμενη μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι η 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Ιούνη, τις μέρες που θα συζητηθεί το ‘’μεσοπρόθεσμο’’. Τις μέρες αυτές να νεκρώσουν τα πάντα!

Όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Τρίτη 28 Ιούνη και ώρα 11πμ στην Πλατεία Αγοράς και την Τετάρτη 29 Ιούνη στις 9μμ στο Στρογγυλό της παραλίας Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου