Σελίδες

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ολοκλήρωση του Φράγματος «Σέττα-Μανίκια» στην κεντρική Εύβοια.




Εξετάζοντας το ιστορικό του έργου που αφορά το Φράγμα «Σέττα-Μανίκια» και παρακολουθώντας τις απαντήσεις των αρμόδιων υπουργείων πραγματικά γεννιούνται πολλά ερωτηματικά.
Μέσα από πολλές καθυστερήσεις ξεκίνησε το έργο, διατέθηκαν συγκεκριμένα κονδύλια, δόθηκαν καθησυχαστικές υποσχέσεις και το 2006, πριν την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, το έργο εγκαταλείφθηκε.
Οι απαντήσεις για τους λόγους της εγκατάλειψης του έργου δεν είναι πειστικές.
Γεγονός είναι πως με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μένουν αναξιοποίητες υδάτινες πηγές, πολύτιμες για την κεντρική Εύβοια.
Όπως είναι γνωστό η κατασκευή του φράγματος θα μπορούσε να λύσει προβλήματα υδροδότησης και άρδευσης καλλιεργειών σε μια μεγάλη περιοχή που καλύπτει τα όρια του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου ή και πέρα από αυτόν.
Αυτή τη στιγμή και ενώ έχουν διατεθεί χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, κινδυνεύουν να καταστραφούν τμήματα του φράγματος εξαιτίας της εγκατάλειψης.
Η μετάθεση ευθυνών από τα Υπουργεία στην Περιφέρεια και στο Δήμο χρησιμοποιείται ως μέσο κωλυσιεργίας και δείχνει ότι δεν υπάρχει πολιτική απόφαση για την ολοκλήρωση του έργου.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:
·  Ποιος θα αναλάβει τις ευθύνες για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση;
·  Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει η ολοκλήρωση και η αξιοποίηση του φράγματος «Σέττα-Μανίκια»;


Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος

Θανάσης Παφίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου