Σελίδες

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Τους εχει φεσώσει ο Δήμος

 Γιάννης Ρουσόδημος
Όπως όλα δείχνουν  τα οικονομικά ανοίγματα του Δήμου Μεσσαπίων δεν έχουν σταματημό. Μετά τα τελευταία δημοσιεύματα για το ύψος των χρεών του Δήμου, γεγονός που οι περισσότεροι Δημότες αγνοούσαν μιας και οι ετήσιοι απολογισμοί γίνονταν στην αίθουσα του Δ.Σ. και όχι δημόσια όπως γίνονταν στο Δήμο Ψαχνών επί Δημαρχίας Σπυρόπουλου, αρκετοί ήταν οι επαγγελματίες που επικοινώνησαν μαζί μας και μας ενημέρωσαν για χρέη που έχει ο Δήμος Μεσσαπίων προς αυτούς ή προς γνωστούς τους. Έτσι σύμφωνα με τις πληροφορίες που ήλθαν εις γνώση μας οΔήμος Μεσσαπίων χρωστάει χρήματα σε βενζινάδικα ως και λουλουδάδικα. Δεικτικά θα αναφερουμε κάποιες περιπτώσεις που έχουμε στη διάθεσή μας: Σε κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού ο Δήμος Μεσσαπίων χρωστάει το ποσό των 11.000 ευρώ. Σε άλλο κατάστημα παρόμοιου αντικειμένου το ποσό ανέρχεται στο νούμερο των 170.000 ευρώ!! Ενώ σε μια ακραία περίπτωση, την οποία ερευνούμε γιατί το ποσό μας φαίνεται απίστευτο, η οποία αφορά πρατήριο καυσίμων του νέου διευρυμένου Δήμου μας το ποσό ανέρχεται στο ιλλιγιώδες νούμερο των 700.000 ευρώ!!! Μικρότερα ποσά οφείλονται σε λουλουδάδικα, ζαχαροπλαστεία έως και πιτσαρίες.
Πολλοί είναι οι επαγγελματίες οι οποίοι εδώ και καιρό έχουν σταματήσει να πιστώνουν τον Δήμο και σκέφτονται ,αφού ζητήσουν τα χρήματά τους από τη νέα Δημοτική Αρχή, προσκομίζοντας και τα απαραίτητα δικαιολογητικά πιστεόυμε, να στραφούν νομικά εναντίον του Δήμου προκειμένου να διεκδικήσουν τα χρήματα  που τους οφείλει.
Τοι παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι ότι όπως μας ενημέρωσαν οι παραγγελίες απ' την πλευρά του Δήμου για την προμήθεια των υλικών ή των αγαθών γίνονταν τηλεφωνικά. Γεγονός που αν είναι αληθές καταδεικνύει προχειρότητα και ασυμβατότητα με βάση τις προδιαγραφές έπρεπε να τηρούνται τόσο από την πλευρά του Δήμου αλλά και από την πλευρά των επαγγελματιών οι οποίοι προμήθευαν τα υλικά και αγαθά αυτά.

Πολλοί από αυτούς έχουν θέσει το θέμα προφορικά σε κάποιους από τους συμβούλους της σημερινής συμπολίτευσης αλλά απαντήσεις έγκυρες δεν έχουν λάβει. το θέμα αυτό όπως φαίνεται θα απασχολήσει τους επαγγελματίες στους οποίους οφείλονται χρήματα, στο εγγύς μέλλον, μιας και όπως μας είπαν θα κάνουν ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να μην απολέσουν τα οφειλούμενα σε αυτούς ποσά.
Η οικονομική κατάσταση του Δήμου, σύμφωνα με τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αναμένεται να πονοκεφαλιάσει πολύ τον Δήμαρχο και τους υπεύθυνους του Δήμου.


http://www.messapia-news.gr/eidiseis/messapia/tous-ekhei-phesosei-demos.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου