Σελίδες

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Δήλωση της Χριστίνας Αβραμίδου για το αποτέλεσμα των εκλογών στο δήμο Διρφύων Μεσσαπίων

 

Χαιρετίζουμε τους  δεκάδες ανθρώπους του μόχθου που έδωσαν τη μάχη ως υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στις περιφερειακές και δημοτικές


εκλογές στηρίζοντας το συνδυασμό του ΚΚΕ, πολλοί  από  αυτούς για πρώτη φορά, κατανοώντας την ανάγκη  συγκρότησης των αγωνιστικών ψηφοδελτίων. Χαιρετίζει επίσης και  τους εκατοντάδες ανθρώπους που εμπιστεύτηκαν την Λαϊκή Συσπείρωση, ενισχύοντας το ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής που οργώνει τις ζωές μας με ψίχουλα και δίνει τα πολλά στους λίγους, μιας πολιτικής που στο κέντρο έχει τα κέρδη των λίγων και τις δικές μας ζωές τις  αφήνει στην τύχη. Μια πολιτική που μας καίει, μας πνίγει, μας σκοτώνει!!

Η άνοδος της Λαϊκής Συσπείρωσης σε ψήφους και σε ποσοστά στις περιφερειακές εκλογές στο Δήμο μας από 707 και 5,48% το 2019, σε 780 και 6,32% αλλά και πανελλαδικά  με άνοδο και στις 13 περιφέρειες της χώρας,  αποτελεί αισιόδοξο στοιχείο για το λαό  μας μέσα  σε έναν συνολικά αρνητικό συσχετισμό. Η εκλογή κομμουνιστή Δημάρχου στην Ικαρία από  την πρώτη Κυριακή αλλά  και  η μάχη  που δίνεται τη δεύτερη Κυριακή σε άλλους 5 Δήμους μας γεμίζει με αισιοδοξία! 


Αρνητική εξέλιξη για το λαό του Δήμου μας αποτελεί η μη εκλογή Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης καθώς για λίγες ψήφους δεν πιάστηκε το πλαφόν του 3% που έθεσε ο καλπονοθευτικός νόμος της ΝΔ. Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για το δήμο Διρφύων Μεσσαπίων έλαβε  ποσοστό 2,80% και  357 ψήφους. Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η μόνη  φωνή μέσα  στο Δημοτικό Συμβούλιο που υπερασπίζονταν τα δικαιώματα των ανθρώπων της βιοπάλης, η μόνη  φωνή που προσδιόριζε ότι αιτία της καταπάτησης των λαϊκών δικαιωμάτων είναι η πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων, η μόνη  φωνή  που  έθετε την ουσία των προβλημάτων  αλλά απαιτούσε και τη λύση τους.

Γνωρίζουμε, πως την επόμενη των εκλογών, όταν  θα καταλαγιάσουν οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί  των νικητών και στερέψουν οι λίστες των υποσχέσεων κάθε λαϊκή οικογένεια της περιοχής μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους δεκάδες φουσκωμένους λογαριασμούς, με τη δουλειά ήλιο με ήλιο, με το φόβο της πλημμύρας ή της φωτιάς, με τις αγωνίες των παιδιών μας πως θα βγει η σχολική χρονιά, με τους  πλειστηριασμούς, με το υποβαθμισμένο Κέντρο Υγείας, με την ανεργία. Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και  της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι οι μόνες που με συνέπεια και αποφασιστικότητα θα βρίσκονται στον δρόμο της διεκδίκησης όλων όσων μας αξίζουν για να οργανώσουν τους  αγώνες που θα αναπτυχθούν, γιατί θα αναπτυχθούν!

Καλή δύναμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου