Σελίδες

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Κώστας Μαρκόπουλος: «Ότι σπείρατε θα θερίσετε»

Την Πέμπτη 7-4-2011 συζητήθηκε στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλου για την τύχη 33 συμβασιούχων του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων οι οποίοι είναι απλήρωτοι και με τις συμβάσεις τους στον αέρα.
Από την κυβέρνηση απήντησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, κος Ντόλιος. Δήλωσε ότι παρόμοιο πρόβλημα έχουν 110.000 υπάλληλοι σε όλη τη χώρα! Ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να τους κρατήσει στις θέσεις εργασίας τους, ότι θεωρεί τις συμβάσεις παράνομες και ότι θα επαναπροκηρύξει τις θέσεις και θα μπορούν να τις διεκδικήσουν.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του απήντησε:
“Μιλάτε σαν δικηγόρος ή δικαστής και όχι σαν πολιτικός. Εδώ είμαστε για να λύνουμε προβλήματα και όχι να φτιάχνουμε νέα. Δεν έχετε δικαίωμα να διώξετε ανθρώπους που εργάζονται από 5 έως 10 χρόνια με παιδιά, έξοδα, οργανωμένη ζωή και στεγαστικά δάνεια ή ενοίκια.
Ειδικότερα για το Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν η βιβλιοθήκη, το λαογραφικό μουσείο, η ύδρευση-αποχέτευση και οι εισπράξεις του Δήμου.
Η πολιτική σε μια οργανωμένη δημοκρατία πρέπει να διαθέτει ηθική, κοινωνική ευαισθησία και λογική. Αυτό που κάνετε δεν είναι ηθικό, δε διαθέτει χαρακτηριστικά κοινωνικής ευαισθησίας αφού καταδικάζετε σε δυστυχία 33 οικογένειες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου