Σελίδες

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Για τη κατάληψη στο Δημαρχείο Ψαχνών από τους συμβασιούχους

Δελτίο Τύπου εξέδωσε ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιάννης Μπουροδήμος για τη σημερινή κατάληψη στο Δημαρχείο Ψαχνών από τους συμβασιούχους:

«Κατά την διάρκεια της κατάληψης του δημαρχείου από εργαζόμενους των Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, δεχτήκαμε επιτροπή εργαζομένων, συνοδευομένους από εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, οι οποίοι μας εξέθεσαν για μία φορά ακόμη το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν , το οποίο φυσικά γνωρίζουμε.

     Επί των διεκδικήσεων για μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων , για προσλήψεις μόνο μόνιμου προσωπικού και για καταβολή δεδουλευμένων τους εκθέσαμε τις θέσεις μας , ως
κάτωθι:
1. Η μονιμοποίηση των εργαζομένων γίνεται,  πλέον,  μόνο με νομοθετική ρύθμιση , αφού τα δικαστήρια δεν εκδίδουν αποφάσεις μονιμοποίησης.                                                                                          
     Η επίλυση του προβλήματος των εργαζομένων των δημοτικών επιχειρήσεων , βρίσκεται στα χέρια του Υπουργείου Εσωτερικών , το οποίο καλείται να επικυρώσει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για μεταφορά των εργαζομένων με σχέση εργασίας Αορίστου Χρόνου στο Δήμο ή το ΝΠΔΔ που πρόσφατα ιδρύθηκε.
2. Διεκδικούμε μόνιμο προσωπικό , μέσω του προγραμματισμού προσλήψεων, τον οποίο έχουμε καταθέσει και μέσα από την ψήφιση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου.
    Μέχρι να εγκριθούν νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού , είμαστε υποχρεωμένοι για κάλυψη των αναγκών του Δήμου, να προσλάβουμε προσωπικό με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας.
3. Η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους της ΔΗ. Κ. Ε. ΜΕ                             ( Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Μεσσαπίων) θα γίνει μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης , αφού είναι γνωστό ότι για το έτος 2009 το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και ΔΗ. Κ. Ε. ΜΕ,  για εκταμίευση χρημάτων στην Επιχείρηση και για το έτος 2010 δεν υπήρξε προγραμματική σύμβαση.
    Επίσης τους τονίσαμε ότι την κατάληψη έπρεπε είτε να την έχουν κάνει στην προηγούμενη δημοτική αρχή, εφόσον γνώριζαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν , είτε εφόσον δεν τα γνώριζαν και τα έμαθαν σήμερα να ζητήσουν ευθύνες από τον κο ΜΠΑΖΩΤΗ και τον κο ΡΟΥΜΠΗ, οι οποίοι τους διαβεβαίωναν και συνεχίζουν να τους διαβεβαιώνουν ότι δεν αντιμετωπίζουν  κανένα εργασιακό πρόβλημα άλλα όλα έχουν γίνει μέσω της νομίμου οδού.
    Επειδή είναι ξεκάθαρο , ότι τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις , είναι υπαρκτά αλλά σε καμία περίπτωση δεν οφείλονται σε ΠΡΑΞΕΙΣ ή ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ & ΕΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, αλλά οφείλονται σε πράξεις και παραλείψεις της προηγούμενης διοίκησης , την οποία κάποιοι υπηρέτησαν πιστά , μέσω του ιδιαίτερου γραφείου του Δημάρχου.
     Καλούμε τους εργαζόμενους να ακολουθήσουν το δρόμο της συνεργασίας για να περισώσουμε ότι είναι δυνατόν, γιατί εκδηλώσεις σαν την σημερινή,  στο μόνο που συμβάλλουν είναι στην προβολή των θέσεων συνδικαλιστικής παράταξης , που υποκινεί πανελλαδικά αντίστοιχες εκδηλώσεις και σε τίποτα άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου