Σελίδες

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων

Σήμερα στις 12 μ.μ. πραγματοποιήθηκε το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του νέου διευρυμένου Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων στο οποίο ψηφίστηκε ο πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά εξελέγησαν και η οικονομική επιτροπή και επιτροπή ποιότητας ζωής. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία ευχήθηκαν καλή χρονιά και καλή αρχή στα νέα καθήκοντα του Δημοτικού Συμβουλίου ο προσωρινός πρόεδρος του Δ.Σ. (μόνο μέχρι την ώρα της εκλογής προεδρίου) κος Λάμπρού, ο Δήμαρχος κος Ιωάννης Μπουροδήμος αλλά και οι αρχηγοί της μείζονος και ελάσσονος αντιπολιτεύσεως κ.κ. Γιώργος Ψαθάς και Σπύρος Ραπτάκης αντίστοιχα.


Στην συνέχεια άρχισε η ψηψοφοφορία για πρόεδρο, αντιπρόεδρο και γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόεδρος βγήκε ο κος Ιωάννης Τσατσαρώνης με 19 έγκυρα, 1 άκυρο και 6 λευκά. Αντιπρόεδρος βγήκε η κα Μίταλα- Τζεράνη Ευαγγελία. Η κα Ευαγγελία βγήκε με την τρίτη ψηφοφορία πέρνοντας στην πρώτη και δεύτερη ψηφοφορία 19 λευκά και 7 έγκυρα και στην τρίτη 18 λευκά και 8 έγκυρα. Γραμματέας βγήκε η κα Γραμματικόγιαννη Σταυρούλα με 19 έγκυρα, 3 άκυρα και 4 λευκά.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κα Μίταλα-Τζεράνη Ευαγγελία μετά την εκλογή της στη θέση του αντιπροέδρου ευχαρίστησε όσους την ψήφισαν αλλά και όσους δεν την ψήφισαν.
Μετά το πέρας της ψηφοφορίας το νέο προεδρείο ανέλαβε τα καθήκοντά του και αφού ο κος Τσατσαρώνης ευχήθηκε Καλή Χρονιά και καλή αρχή σε όλο το νέο Δημοτικό Συμβούλιο ακολούθησε η εκλογή των δύο επιτροπών:
Η Οικονομική επιτροπή αποτελείται από έξι τακτικά και πέντε αναπληρωματικά μέλη. Τα τακτικά μέλη είναι αλφαβητικά: Κούκουρας Νικόλαος, Κουλοχέρης Ανδρέας, Μάλλιαρης Αθανάσιος, Μυλώνάς Ελευθέριος, Πολυζώης Κωνσταντίνος και Χασάνδρας Νικόλαος. Τα αναπληρωματικά μέλη είναι αλφαβητικά: Λαφαζάνης Γεώργιος, Μπασινάς Αθανάσιος, Ράζος Ιωάννης, Παράκατης Απόστολος και Τζάθα Γεωργία.
Η επιτροπή ποιότητας ζωής αποτελείται και αυτή από έξι τακτικά και πέντε αναπληρωματικά μέλη. Τα τακτικά μέλη είναι αλφαβητικά: Κοντάκης Νικόλαος, Λύρας Ελευθέριος, Μελλά Βάσω, Ντούρμας Γεώργιος, Ράζος Ιωάννηυς και Σιλιβάκος Ιωάννης. Τα αναπληρωματικά μέλη είναι αλφαβητικά: Βλάχος Χρήστος, Κατσίκα- Λαφαζάνη Ανθούλα, Μίταλα-Τζεράνη Ευαγγελία, Μπαρσάκης Βασίλειος και Χασάνδρας Νικόλαος.

Την ίδια ώρα, με την εκλογή των παραπάνω επιτροπών συνεδρίασε και το τοπικό συμβούλιο Ψαχνών βγάζοντας πρόεδρο τον κο Σαλή Χρήστο και αντιπρόεδρο την δεσποινίδα  Ματράκα παναγιώτα. Επίσης στο τοπικό συμβούλιο αποτελείται και από τους Τσοκάνη Κωνσταντίνο, Δέδε Ελένη και Κωνσταντίνου Μαρία.
Αύριο σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών θα συσταθεί και επιτροπή απογραφής.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφερθούν και οι πρώτες αντιδράσεις από τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης κο Γεώργιο Ψαθά. Ο κος Ψαθάς, όταν έπιασε τον κο Δήμαρχο κάποιο αμήχανο γέλιο, ανέφερε ότι η θέση του Δημάρχου δεν είναι για "χάχανα" και ότι θα πρέπει να διακατέχεται από σοβαρότητα. Ακόμη ανέεφερε ότι είναι κάθετος με το να χαθούν θέσεις εργασίας από τις επιχειρήσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Μ και της ΔΗ.Κ.Ε.ΜΕ και ακόμη ότι δεν χρειάζονται τακτικές Τρόικας και Μνημονίου στο Δήμο.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου