Σελίδες

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Γ ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ / 17η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ

O πρωτοπόρος στο Νότιο Όμιλο της Γ Εθνικής Ηρακλής Ψαχνών

Η εκτίναξη του Ηρακλή Ψαχνών στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του Νότιου Ομίλου της Γ Εθνικής οφείλεται κατά βάση στα όσα χρωστούσε η πολύχρονη θητεία του συλλόγου (τώρα πλέον ΠΑΕ) στην πρόσφατη ποδοσφαιρική ιστορία.

Οι ζυμώσεις, οι εμπειρίες, η διαρκής εμμονή στην γνήσια ποδοσφαιρική φλέβα που συντηρούσε επί δεκαετίες το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο και από την άλλη η ασυνεννοησία και η αδιαλλαξία, οι κραδασμοί που απείλησαν στην δεκαετία που πέρασε την πρώτη σήμερα ομάδα του Νομού, όλα αυτά τα εγγενή και ετερογενή στοιχεία συμπτύχτηκαν ώστε ο πυρήνας που δημιουργήθηκε να είναι σκληρός μαζί και ατόφια ποδοσφαιρικός. Γνήσιος.
Όλη αυτή η προγενέστερη ταλαιπωρία και οι παλινδρομήσεις της ομάδας από το Α τοπικό στο Περιφερειακό και τανάπαλιν, το κάθε ολίσθημα και η παλινόρθωση, η κάθε λίγο νέα αρχή που αποτύγχανε εκάστοτε, μεσούσης της περιόδου, αποδείχτηκαν στοιχεία που επεξεργάστηκαν στη βάση. Ήταν έτοιμος λοιπόν από καιρό ο δρόμος που θα οδηγούσε στ α πεπρωμένα της την πράσινη ομάδα, και τώρα, για όσους από εμάς παρακολουθούσαμε εδώ και δύο δεκαετίες τις παλινδρομήσεις της, αυτή η συμμετοχή και η εκτίναξη στην κορυφή με το καλημέρα στη Γ Εθνική και στα πρώτα 16 παιγνίδια κάθε άλλο παρά σαν έκπληξη καταλογίζεται, αφού η ίδια η κατηγορία ομολογεί πως είναι ο φυσικός χώρος και η ιδανική ατμόσφαιρα για να εξελιχθεί παραγωγικά το ευβοϊκό ποδόσφαιρο.
H αρχή της ήττας του Βύζαντα Μεγάρων
Η άποψη λοιπόν πως η κορυφαία ομάδα της Εύβοιας θα προερχόταν ή είθισται να προέρχεται από την πρώτη πόλη του Νομού, καταρρίπτεται ασυζητητί, ως παρωχημένο μύθευμα, επειδή ο σημερινός Ηρακλής Ψαχνών δεν χρειάστηκε για να υπάρχει ούτε την πληθυσμιακά μεγαλύτερη πόλη ούτε τους επιφανείς οικονομικά παράγοντές της. Αποδείχτηκε, ως αυτονόητο, ωστόσο μη κατανοητό, ότι η κορυφή στο ποδόσφαιρο και ο πρωταγωνιστικός ρόλος, αυτός που μπορεί να έχει διάρκεια, προϋποθέτουν την ίδια σύσταση από τη βάση τους, δηλαδή αυτό καθ εαυτό το ποδοσφαιρικό καταπίστευμα.
Ο χρόνος απέδειξε ότι το καταπίστευμα αυτό υπάρχει στα Ψαχνά και όχι στην πρωτεύουσα. Αυτό όμως δεν έχει απολύτως καμία σημασία και το κυριότερο δεν ερμηνεύεται τοπικιστικά. Ο Ψαχνιώτικος ποδοσφαιρικός πυρήνας είναι ο ίδιος ο Ευβοϊκός ποδοσφαιρικός πυρήνας και είναι επόμενο η φυσική του θέση να υπάρχει στην γενέτειρά του.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα, αφού σε τελική ανάλυση η απλότητα είναι το πιο δύσκολο να κατανοηθεί. Αυτό εννοούσε και ο Αντώνης Πριόνας όταν πρόσφατα δήλωνε ότι «με λίγες προσθήκες μπορούμε περισσότερα». Το πόσο περισσότερα; Από εδώ και πέρα το λόγο έχει η διάρκεια, επειδή πάντα θα καραδοκεί ο στείρος και αναίτιος πρωταθλητισμός.
ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Αίας Σαλαμίνας-Πανηλειακός
Ασπρόπυργος-ΠΑΟ Ρουφ
Βύζας-Παναχαϊκή 2005
Ηρακλής Ψαχνών-Χανιά
Κόρινθος-Κεραυνός Κερατέας
Χερσόνησος-Απόλλων Σμύρνης
Πλατανιάς Α.Ο.-Αγία Παρασκευή
Ρόδος-Παναιγιάλειος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ρόδος 28
Ηρακλής Ψαχνών 28
Απόλλων Σμύρνης 27
Κόρινθος     27
Παναιγιάλειος 26
Παναχαϊκή 2005 25
Πλατανιάς Α.Ο. 24
Αίας Σαλαμίνας 24
Χανιά 22
Βύζας 21
Πανηλειακός 18
ΠΑΟ Ρουφ 18
Χερσόνησος 17
Ασπρόπυργος 17
Αγία Παρασκευή 16
Κεραυνός Κερατέας     6

ΣΩΤΗΡΗΣ ΛΥΤΣΙΟΣ
http://soropoulos.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου