Σελίδες

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

H εκπομπή "Επιχείρηση Περιβάλλον" της ΕΤ-3 σήμερα στην Εύβοια

Η Εύβοια είναι ο ένατος σταθμός της εκπομπής της ΕΤ3 «Επιχείρηση Περιβάλλον» την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010, στις 13.30. Η εκπομπή επισκέπτεται τη λίμνη Δύστου κι ενημερώνεται για την περιβαλλοντική αξία του υδροβιοτόπου, περιηγείται στο «βοτανικό παράδεισο» του όρους Όχη και παρατηρεί το παλιρροϊκό φαινόμενο του Ευρίπου στη Χαλκίδα. Επίσης, επισκέπτεται το δήμο Μεσσαπίας, όπου η ρύπανση των υδάτων και του εδάφους με ασθενές χρώμιο και επικίνδυνα βαρέα μέταλλα απειλεί την υγεία των περίπου 14.000 κατοίκων. Καλεσμένος της εκπομπής είναι ο ηθοποιός Νίκος Γαλανός.
Η εκπομπή, που προβάλλεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, διακρίθηκε το 2010 ως το καλύτερο ντοκιμαντέρ από τα βραβεία «Οικόπολις». Η θεματολογία της αφορά τη σχέση του περιβάλλοντος με τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και υπό αυτό το πρίσμα, σε κάθε ταξίδι της εντοπίζει τα καίρια περιβαλλοντικά ζητήματα κάθε τόπου, προτείνοντας εναλλακτικές λύσεις. Στα ‘‘περιβαλλοντικά οδοιπορικά’’ παρουσιάζονται τρόποι προστασίας της φύσης, αλλά και αξιοποίησής της από τον άνθρωπο, καλλιτέχνες, αθλήματα, καθώς και επαγγέλματα και δραστηριότητες που σβήνουν μέσα στο χρόνο. Η «Επιχείρηση Περιβάλλον» αναδεικνύει την ανάγκη διατήρησης του φυσικού πλούτου μιας περιοχής, όχι μόνο για την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων της, αλλά και για τα μακροπρόθεσμα οφέλη στην οικονομία της. Σε κάθε επεισόδιο φιλοξενεί προσωπικότητες από το χώρο των τεχνών, του αθλητισμού και της διανόησης.
Σκηνοθέτης: Γιάννης Δράκος Αρχισυνταξία: Σοφοκλής Πινέλος Διεύθυνση Φωτογραφίας: Νίκος Κουτσουράς Μοντάζ: Μιχάλης Τζαρής Οργάνωση παραγωγής: Στέλιος Χατζηπαυλίδης Παρουσιαστής: Λέττα Μαλόγλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου