Σελίδες

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΣΟΚ: Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Quantcasthttp://soropoulos.wordpress.com/
Η αναζήτηση των ευθυνών για την μεγάλη ήττα του ΠΑΣΟΚ στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές στο Νομό της Εύβοιας είναι αναγκαίο να υπάρξει, όπως επίσης είναι αναγκαίο να οδηγήσει η διαδικασία στην εξεύρεση των πραγματικών υπαιτίων και όχι να σταματήσει στην εξεύρεση εξιλαστήριων θυμάτων. Είναι γεγονός ότι, το ΠΑΣΟΚ έχασε σχεδόν όλους τους δήμους (πλην του Διρφύων – Μεσσαπίων και της Σκύρου όπου είχε κοινό υποψήφιο με τη Νέα Δημοκρατία), όπως επίσης είναι γεγονός ότι καθυστέρησε τραγικά το κόμμα στην απόδοση των χρισμάτων στους υποψηφίους του.
Στην Χαλκίδα, η καθυστέρηση του ΠΑΣΟΚ είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές και να μην γνωρίζουν τα μέλη και οι ψηφοφόροι ποιος είναι ο επίσημος υποψήφιος. Παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα στον Θανάση Ζεμπίλη, εκμεταλλευόμενος την απραξία τόσο των κεντρικών οργάνων όσο και της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής να βολιδοσκοπήσει και να πάρει μαζί του αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Όσο για την υποψηφιότητα του Χρήστου Παγώνη, είναι προφανές ότι το επίσημο κόμμα δεν την στήριξε ουσιαστικά και δεν ασχολήθηκε καθόλου μαζί του…
Στους υπόλοιπους δήμους τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα. Στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης, έδωσαν το χρίσμα στον Πρόδρομο Ενωτιάδη κατόπιν εορτής, όταν μόνο ζημιά θα μπορούσαν να του κάνουν, με αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο υποψήφιος. Ο Γιάννης Περήφανος, επίσης υποψήφιος χωρίς χρίσμα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ανέστη Ψαρό, ο οποίος, τις τελευταίες ημέρες κατάφερε να ενισχύσει το ψηφοδέλτιό του με δεκάδες στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού, ο επίσημος υποψήφιος του κόμματος Ηλίας Πετσής, έχασε για ελάχιστες ψήφους από τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας Ζάχο Χριστοφή, ενώ εάν το κόμμα τον είχε στηρίξει θα είχε κάνει περίπατο.
Στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, το ΠΑΣΟΚ έγινε χίλια κομμάτια, με τον επίσημο υποψήφιο να μην περνάει στο δεύτερο γύρο και τον ανεπίσημο να χάνει από τον ανεξάρτητο Δημήτρη Θωμά.
Ανάλογα προβλήματα υπήρξαν και στην Κάρυστο και στην Ερέτρια – Αμάρυνθο.
Όλες αυτές οι ήττες είναι αποτέλεσμα της λάθος στρατηγικής που ακολουθήθηκε, της ατολμίας της Νομαρχιακής να πάρει θέση και να επιβάλλει, εάν χρειαστεί την άποψή της στο κέντρο και της πλήρους αδιαφορίας της επιτροπής αξιολόγησης του κόμματος στο κέντρο, που φαίνεται ότι τα μέλη της, το μόνο που δεν τα απασχολούσε, ήταν η επιλογή προσώπων που θα μπορούσαν να φέρουν τη νίκη στο κυβερνών κόμμα.
Σε αντίθεση με όλα αυτά, το Περιφερειακό Ψηφοδέλτιο του κόμματος πήγε πολύ καλά αφού ο Κλέαρχος Περγαντάς κέρδισε με άνεση τον Θανάση Χειμάρα. Σε αυτό βοήθησε ιδιαίτερα η παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μπουραντά, ο οποίος, ευτυχώς για τον ίδιο και το κόμμα, αποσύρθηκε γρήγορα από το φιάσκο που του ετοίμαζαν με την δήθεν απόδοση του χρίσματος στο Δήμο Χαλκιδέων και σχεδόν χωρίς να ενημερώσει κανέναν ανακοίνωσε την απόφασή του να είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης.
Εάν ο Θανάσης Μπουραντάς περίμενε από τους φωστήρες του κέντρου το πράσινο φως, είναι σίγουρο ότι, το ΠΑΣΟΚ ίσως να «θρηνούσε» και την απώλεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Είναι δεδομένο ότι όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να τεθούν επί τάπητος και να συζητηθούν προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες εκεί όπου αναλογούν. Καθώς όμως διαθέτουμε εμπειρία από ανάλογες περιπτώσεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ , θεωρούμε δεδομένο ότι δεν θα γίνει τίποτα και το παιγνίδι θα επικεντρωθεί στην διαρροή φημών και την απόρριψη λάσπης σε βάρος προσώπων και μόνο, τα οποία, όπως γίνεται συνήθως, δεν φέρουν καμία ευθύνη για το «Βατερλό» του κόμματος στην Εύβοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου